Vattenläckage

Torsdagen den 7 februari slutade ledningsvattnet fungera i fritidsbyn. Efter detektering har vi funnit att läckaget drabbat slingan som omfattar Åsvägen, Ängsvägen, Stenvägen och Åkervägen. 30 liter vatten i minuten läcker ut någonstans längs slingan. Därför är denna ledningsslinga avstängd tillsvidare.

Idag söndag 10/2 har vi fortfarande inte funnit läckaget. Det kan vara någon fastighetsägare som glömt stänga av sitt vatten och där vattenledningen nu har frusit sönder. Det kan också vara någon skarv i marken som lossnat eller av annan anledning gått sönder.

Det är av största vikt att alla stänger av sitt vatten då man inte befinner sig i fritidshuset, samt att avstängningskranen är tydligt markerad med en reflexpinne så vattenansvariga har möjlighet att kontrollera att kranen är avstängd vid dessa felsökningstillfällen.

Med anledning av detta kan vi nu bli tvungna att anlita dyra grävtjänster för att lokalisera läckaget samt installera fler avstängningsanordningar för sekventiell felsökning och avstängning.

Har du frågor eller kanske en lösning på problemet, hör av dig till Kjell Carlsson (vattenansvarig):
E-post: eva.kjell.algnas@gmail.com
Tel: 076-305 07 53

/Kjell Carlsson
(med god hjälp av Urban Selberg och Kalle Melinder)

"Vattenläckage" - By Webmaster - - No Comments

ADD COMMENT